Marte Forsberg

28032012

Ny time hos hodekrymperen imorgen. Hatt nesten 2 uker uten noen behandling nå, siden hun skulle på ferie.

Vi jobber med å forberede oss (meg) til møte hos NAV den 16. april. Der skal vi snakke om hva som skjer fremover. De siste to gangene jeg var hos NAV så satt jeg bare og gråt, mens jeg følte at saksbehandleren min overså det. “Ja Marte, forrige gang så gråt du litt”. Gråt litt. Jeg klarte ikke snakke fordi jeg gråt så mye.. i 3 kvarter. Gråt litt. Heldigvis skal psykologen min være med denne gangen, så hjelper litt å tenke på at jeg har med en som er på min side, som begynner å kjenne meg ganske godt og som kan si ifra om ting jeg kanskje ikke klarer.

Jeg er redd for at jeg skal bli dyttet ut i ting jeg ikke føler meg klar for. Men når er jeg egentlig klar? Kommer jeg til å vite når jeg er klar? Jeg har jo tatt feil før (da jeg kom ut fra Borgestadklinikken i 2009). Da var jeg SÅ klar for å slutte med behandling og jobbejobbejobbe. Det feilet jo noe så inni granskauen. Enda et tilbakesteg, selv om det føltes ut som 1000. Noen ganger så har jeg bare lyst til å søke om uførepensjon, legge meg ned og gi opp hele greia med behandling. Føler at det er så små skritt noen ganger (jeg vil jo gjerne bli 100% fungerende.. igår) at det ikke er noen vits lenger. Jeg kommer vel aldri til å kunne fungere som andre?

Som hjemmeoppgave skulle jeg registrere om jeg tenkte “nedlatende” om meg selv og skrive det ned. Jeg har ikke fått skrevet ned noe. Jeg går aldri å tenker høye tanker om meg selv. Jeg kan ofte synes at jeg er “lat”, “skada”, “ubruklig” eller “håpløs”, men dette går så på automatikk at jeg tror ikke jeg registrerer det lenger. Har igrunn aldri stoppet og tenkt over det, med mindre jeg blir bedt om det. Kanskje jeg klarer å dytte ut noen ord i timen imorgen.

Så ja, NAVtimen den 16. blir spennende. Enten så går det til helvete eller så går det greit nok. Kommer nok aldri til å gå ut fra et NAV-bygg fornøyd.

Category: psykisk helse

Tagged:

14 Responses

 1. Marie says:

  Nav… ja :/ Bra du skal ha med deg psykologen! Masse lykke til <3 <3

 2. Laila says:

  Vi får bare krysse fingrene for at det går greit på møtet…

 3. Hannah says:

  Krysser fingrene for at NAV møtet går greit…. !

 4. Nav møta e no dritt! Æ grua meg også som helvette til mitt forrige møte, men det gikk over all forventning og va så fornøyd når æ gikk derifra. Alle gode ting er tre, så kanskje det går veldig bra den her gangen? Værtfall visst du har psykologen med som kjenne situasjon din ordentlig, så trur æ det går helt fint :) Masse lykke til!

 5. Silje says:

  Håper at møtet går bra. Lykke til :-)

 6. Anonym says:

  Du er sterk. Hold ut.

 7. Tone says:

  Sååeh, jeg ligger hundre år etter i blogglesing.. Men Marte, dette klarer du! Denne gangen har du med psykologen, og da har ikke NAV-menneskene den samme makten over deg. NAV er et helvete, og tro meg – jeg forstår hva du mener med å bli kastet ut i ting man ikke er klar for. Jeg klarte gudskjelov å snakke meg til aap så lenge jeg trengte det, og det kan jeg ikke fatte og begripe at ikke du også skal få. Du har jo prøvd å jobbe, og det funket ikke. Du kjenner selv når du er klar, og de på NAV vet jo hvertfall ikke når du er klar eller ikke. Du BLIR klar en gang, jeg lover! Heia deg!!!

  • Håper så inderlig at jeg kan dra ut fra det møtet med et HELT annet inntrykk av saksbehandler og NAV etter dette møtet. Kjenner jeg stresser veldig med AAP-støtten.. at jeg må forte meg og bli frisk, hvis ikke mister jeg støtten.
   Håper at kommer til å bli klar, selv om det ikke føles slik.

Leave a Reply

%d bloggers like this: