Marte Forsberg

Gi barna noe å glede seg til i julen

Jeg blir inspirert av så mange andre bloggere og jeg er jo så absolutt engasjert i denne saken. Det å gi barna en alkoholfri og rusfri jul.

Vet så altfor godt hvordan det er å ha rus inni bildet i juletidene. Man gleder seg ikke fullt så mye som alle andre kanskje, man kan ikke slappe av hundre prosent og man gruer seg ofte også til å se hvordan det blir. Jula er veldig mye om barn og deres forventninger. Lev opp til disse forventningene. Gi barna noe å glede seg til. Noe å se frem til og ikke noe man kvier seg for.

Altfor mange høytider blir ødelagt pga av rus og alkohol. Mange har ingen gode minner fra høytider. Personlig er jeg ikke så veldig begeistret for julen. Har ikke så altfor mange gode minner å relatere til, derav ingenting å minnes heller. Men nå, som jeg har blitt gammel dame (jada, 23 er ikke gammelt) så får jeg prøve å se fremover. Jeg er voksen nå og kan velge selv hvordan jeg vil feire høytider. Kanskje på tide å lage egne tradisjoner etterhvert også.

Så folkens, tenk først og fremst på barna. Gi de trygghet og gode minner. Gi de noe å glede seg over. Gi de en alkoholfri OG rusfri jul!

bilde fra weheartit.com

Category: meg/hverdag

Tagged:

3 Responses

 1. Ida says:

  Så absolutt enig med deg! Dette er ett viktig tema!
  God jul til deg Marte :)

 2. Guro (: says:

  Så enig, så enig! Jul skal være noe fint, ikke noe negativt..

 3. Rolf says:

  helt enig med deg Marte. Trist det ikke går an å feire uten alkohol. Vet om mange redde og triste barn/ungdom jeg.

Leave a Reply

%d bloggers like this: