Marte Forsberg

Hopeless

Timen idag gikk veldig bra føler jeg. Fikk løst opp litt av knuten og jeg følte meg forstått. Det ble noen tårer (noe jeg HATER), men det er et veldig sårt tema for meg. Å snakke om håpløsheten jeg hele tiden føler.  Vi tror mye av mine problemer bunner i dette. Alt jeg gjør, føler og tenker gjør jeg med en grunnleggende antagelse: At jeg er helt håpløs. Det er ikke greit å få ting til å gå rundt når man hele tiden går med denne tanken om seg selv. Dette er ikke noe jeg tenker bevisst på, men som ligger som en selvfølgelighet bakerst i hodet mitt.

Dette ble kanskje litt tungt? Så jeg lagde et skjema! Sånn, for å gjøre ting enda litt tørrere (men veldig greit for egen oversikt og husk).

Så dette er da hva som skjedde på Tirsdag, da jeg skulle prøve å tenke på jobb-fremtiden min.. satt inn i et skjema. Er jo logisk at man ikke kommer seg noen vei med sånne tanker. Jeg har mange slike tanker om meg selv. Deriblant “Jeg er så skadet i hodet” som jeg så fint sa. Psykologen spurte “Jaha? Har du hjerneblødning? Har du slått deg?” Jeg har jo ikke det. Mentalt føler jeg meg skadet. Og oppgaven min til neste uke er bl.a. å finne ut hva jeg legger i uttrykket “skadet i hodet”. Jeg skjønner at det blir helt feil å si. Så jeg må finne en bedre forklaring på hva jeg egentlig mener.

Until next time!

Category: psykisk helse

Tagged:

18 Responses

 1. Marie says:

  <3 Vondt :( Jeg brukte også uttrykket skadet i hodet.. mye før. <3 du er god <3

 2. liseliten says:

  Jeg er veldig glad i bruk av skjema! Det blir ryddigere og mer konkret slik, selv om det kan være tøft også. Skjønner sirkelen din..som sikkert er på grunn av de grunnleggende “holdningene” til deg selv. Og du får sikkert høre det av både psykolog og andre, men jeg sier det jeg også; de stemmer ikke! Lykke til med “arbeidet”, det er pyton, men kommer veldig mye godt ut av det :) Håper du ser deg selv slik vi andre ser deg – med tiden!

 3. Tone says:

  ABCD-skjema, hallooo! Jeez, som jeg hatet de skjemaene! Men jammen gjorde de nytten sin til slutt ;) Det er rart hvor mye rart vi sier, uten å egentlig tenke over hva det betyr. Jeg sa en gang at “jeg hadde lyst til å slenge meg i elva”, og da fikk jo stakkars psykologen nesten hjerteinfarkt. Jeg mente jo bare at jeg ville synke ned i et sort hull, altså at jeg følte meg utilpass osv, men han trodde jo jeg var suicidal. Det skal ikke være lett alltid :p Masse lykke til med “leksene”, det kan være tungt, men så verdt det til slutt :)

 4. Ingunn says:

  Minus Relevant barndomsdata, kunne skjemaet like gjerne tilhørt meg. Skremmende likt, faktisk.
  Håper du kommer deg ut av det tankekjøret, du er like oppegående som, og ikke mer skadet i hodet enn, den “vanlige mannen i gata”. Trust me. Lykke til!

 5. Jeanette M says:

  Det virker som du har hatt en god time, det må også ha vært litt vanskelig å skrive det ned slik. Lykke til :)

 6. Laila says:

  Skjema kan være greit å bruke for å få litt oversikt, får man det på pairet kan man kanskje brke litt tid på å finne ut av ting. Håper du klarer finne noen årsaker til at du føler som du gjør. Keep up the spirit :)

 7. camilla says:

  jeg kjenner meg ekstremt igjen i det du skriver. hadde det LENGE slik, men har nylig kommet meg ut av det.

 8. Sender deg gode tanker og ei litta klem ;)

  SV: Ja det er hun virkelig! Elsker Mira :D

Leave a Reply

%d bloggers like this: