Marte Forsberg

Tatoveringsguide

Tenkte jeg kunne komme med noe fornuftig. Er du en av de som har tenkt på å tatovere deg, men ikke vet hva slags motiv du vil ha, hvor vondt det gjør eller hva det koster? Da skal jeg prøve å oppklare litt. Dette er skrevet med bakgrunn kun i egne erfaringer.

Det spørsmålet de fleste lurer på er nok;

 • Gjør det vondt? Hvor vondt?

Ja, det gjør vondt. Det kommer ann på hvor du vil ha den også. De mest smertefulle stedene er ribbein, foten og bryst/mage. Dette er grunnet tynn hud og nerver. Ta gjerne en titt på dette bilde for andre steder på kroppen. Som sagt, så er det smertefullt. Men, det er overlevbart. Tenk på tanken om hvor fint det blir etterpå. Det er definitivt verdt smerten! Det må nevnes at man burde møte opp frisk, opplagt og ren til en tatoveringstime. Spis et godt måltid før du drar og ta gjerne med en liten matbit/noe å drikke på om du blir sittende lenge. Har av personlige erfaring opplevd hva som skjer når man ikke spiser noe før en laaang session og det er ikke veldig behaglig.

 • Jeg vet ikke hva jeg skal tatovere!

– Dette er nok noe du selv må finne ut av. Ikke ta nødvendigvis det alle andre har. Vær original og kreativ. Tenk på hva dine interesser er f.eks og hent inspirasjon fra dette. Man kan også kjøre på med Miami Ink/La Ink-“ideologien” og ta en tatovering til minne om noe/noen. Et portrett kanskje eller navnet til vedkommende? Tommelregelen er å ikke skrive navnet til kjæresten din som du møtte på byen forrige uke, det er nesten dømt til å feile. Spør gjerne om tips fra tatovøren din også. H*n kan komme med ideer/forandringer/forbedringer til designet du kommer med. Ha en åpen dialog, kommunikasjon er viktig!

 • Hvordan vet jeg hvilke artister som er flinke? Hvem burde jeg velge?

– Her må det researches godt! Ikke ta det første og beste som kommer, bruk tid på å søke på nettet. Her vil du finne alle slags artister og arbeid. Kikk på portfoliene til de forskjellige artistene og se om de passer til å tatovere den stilen du vil ha. Er du usikker? Send de en mail eller ring og spørr. Better safe than sorry! Det er også studioer som opererer uten aldersgrense (eller, de tar den ikke høytidelig hvertfall) og det kan jo diskuteres om hvorvidt de regnes som seriøse aktører. Det står ingenting i den Norske Lov om at det er ulovlig å tatovere folk under 18 år, så det er opptil et hvert studio. Det er derimot ulovlig å tatovere i et lokale som ikke er godkjent av kommunelegen. Det stilles strenge krav til sterilt miljø, desinfiserings og-renholdsrutiner.

 • Hvor mye koster det?

– Dette er veldig vanskelig å gi et konkret svar på, da alle artister/studioer opererer med forskjellige priser. Jeg kan si at mitt legpiece kostet 7000,- og armen min kostet 10.000,- og i mine øyne er de tatovert av noen av de bedre som er. Igjen, er du usikker så ring/mail de og spør. Oppgi størrelse på tatoveringen, om du vil ha mye farger/black&grey og om det er mange detaljer på motivet. De skal kunne gi deg et prisoverslag. Men ha i bakhodet; Du får hva du betaler for. Det skal være litt dyrt, det skal sitte på kroppen din for resten av livet.

 • Hvordan etterbehandler man en tatovering?

Her finnes det 349495430 forskjellige svar. Jeg kan kun dele med dere det jeg har praktisert på egne tatovering og de har grodd bra. Jeg tar som regel av folien på kvelden (man tatoverer seg vel som regel på dagen ville jeg tro), vasker forsiktig men nøye med Barnengens såpe (grønnsåpe fra Apoteket), klapper den tørr (ikke dra håndkle hardt over!) og smører på en tyyyyynt lag med Helosan (fåes kjøpt på apoteket og noen dagligvarebutikker). Den skal smøres ca. 2-3 ganger daglig, fortsatt kun med en tyyynt lag Helosan.

Etter omtrent en uke vil det ha kommet skorpe rundt og det kan ikke pressiseres nok hvor viktig det er å IKKE pelle/klø på disse. Da kan du i verste fall pelle vekk mer enn du ønsker. Det må nok også advares mot at det klør som et helsikke, da tatoveringen din gror. Det vil med tiden også begynne å flasse, både hud og overflødig blekk. Igjen, ikke pell! La det komme av naturlig. Om sommereren skal man smøre med solfaktor, gjerne 50. Fåes kjøpt på apoteket/dagligvarebutikker. Dette er for å bevare fargene så lenge som mulig, da disse over tid vil falme av solen.

Er det noe mer dere lurer på? Noe som ikke ble besvart godt nok her? Ikke nøl med å spørre, ingen spørsmål er for dumme! Var denne guiden nyttig?Category: Tatoveringer/piercinger

Tagged: , ,

22 Responses

 1. Malin says:

  Kjempe bra innlegg! Fikk svar på mye jeg lurte på :)

 2. Åshild says:

  Jeg fikk beskjed om å ha foliet på til neste dag (men jeg var også ferdig i 10tiden når jeg tok min da :P )
  Og helosan er fantastisk for tørr hud har jeg også funnet ut xP

  Kjenner jeg har lyst på en ny nå! :P

 3. i r l i n says:

  bra skrevet :D

  sv; snille deg, tusen takk for kommentar hos meg! :D Håper helgen din var fin :D Kos deg videre! :)

 4. Dette innlegget er nå på forsiden av Femelle.no!

  Takk for et godt bidrag!

 5. […] M a r t e F o r s b e r g dått N o: Tatoveringsguide. […]

 6. Malin: Så bra at det var til hjelp. Ikke nøl med å spørre om det er noe mer du lurer på! Enten i kommentarfeltet her, på mail eller i boksen øverst til venstre på siden ;)

 7. nessie says:

  Bra guide, deler noen egne erfaringer. Har to tatoveringer, en på høyre skulder og en på halsen, rett under øret. Opplevde ikke noen av dem som spesielt smertefulle å ta. Kjente selvfølgelig nålen som en stikkende følelse i huden men ikke sånn at jeg hylte av smerte heller.

  Om rensing av såret og bruk av helosan så har jeg lest litt forskjellige ting. “Noen” mener at sårskorpen skal få mest mulig luft og at Helosan er for fet, andre mener at det ikke har noe å si og at det kan være gunstig med noe mildt betennelsesdempende. Selv brukte jeg ikke helosan men en mindre fet hudkrem, men får ikke så lett bakterielle infeksjoner.

  Brukte ikke håndkle i det hele tatt når jeg vasket den men mykt papir for å skåne huden mest mulig.

 8. Cecilie M says:

  Ja, dette var kjempenyttig! Tusen takk :D Jeg ønsker meg en diskret tattoo i nakken, kanskje iløpet av det neste året? Who knows!

 9. Nessie: Takk for fin tilbakemelding! Helosan har fungert veldig fint for meg, og den er veldig fet som du sier, derfor skal man passe på å bruke et veeeeldig tynt lag, så huden får puste :)

  Cecilie M: Blir spennede å se! Lykke til! :)

 10. det var ubernyttig! Hvis du skulle føle for videoblogg igjen,er dette noe å prate om:)

 11. Jeg brukte asan å vaske med, og vazeline intensiv care til å smøre med. Har ikke mistet noe betydelig mengde med blekk, så det funket for meg.

 12. Lady Netta says:

  Veldig bra innlegg, spesielt den delen om hvordan du behandler det i ettertid :) Takktakk!

 13. Lady Netta says:

  Sv: Naw, takk for det! :D Broren min som har lagd den til meg :D

 14. Maria says:

  Kult innlegg :) Jeg fikk min første tatovering i fjor sommer. En sommerfugl i nakken. Det var faktisk ikke så vondt som jeg trodde det kom til å gjøre – men kjæresten min var med og holdt meg i hånda (ja – jeg er verdens største pyse) og tvang meg til å ha en samtale med ham om alt og ingenting, så jeg ble mer opptatt av samtalen, enn skrapingen og stikkingen i nakken. Hehe. :)

 15. Marianne says:

  Mamma spurte meg: “Jamen… er det ikke VONDT?” og jeg svarte: “Vel, du har født fem barn vaginalt. Jeg tror ikke du bør uttale deg om vondt eller ikke vondt”. ;)

 16. […] bloggfunn: Det må bli Kameralek. Utrolig fine bilder! Høydepunkt: Ble linket på Femelle med dette innlegget. Og jeg har 28 tilhengere, hurra! <3 Driti ut: Her ser du årets […]

 17. Mattan says:

  Kvalitetsposter som vanligt!

 18. […] å tenke gjennom, det er tross alt permanent. Om du ikke har gjort det, så ta gjerne en titt på Tatoverings-guiden jeg har skrevet. Kanskje du får svar på noen […]

 19. Lars Christian says:

  Veldig bra guide, Marte. Fett å bli linka på fremsida av Femelle.no da :P

  Rykker i foten mer en noen gang nå etter nytt blekk i huda… Prøver å finne motiver etc som kan passe sammen med “nautic stars” så jeg kan bygge meg en sleeve etter hvert. Men er også da sugen på å finne en tattoo artist som har rykte på seg for å vere dyktig her i norge. Så tenkte en eventuell roadtrip kunne vert ideèlt å kombinere med en tattoo.

  Vist du har div forslag etc så har du gmailen min og så er jeg jo innom facebook av og til :P

  Bra jobba. I *heart* your blogg.

 20. […] skrev en fin tatoverings-guide, som også havnet på forsiden av Femelle. Squeeeeeel! […]

 21. ida marie' says:

  Ow, veldig fine tips! Fikk egentlig svar på det meste jeg lurte på, nå må jeg bare finne den rette artisten som skal tattovere meg. :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: